Makelaar Maastricht is uw makelaar in de hele regio Zuid Limburg

Makelaar Maastricht, uw makelaar voor het kopen, verkopen, huren of verhuren van een woning of appartement in Maastricht en in de hele regio Zuid Limburg. De actieve werkwijze, persoonlijke aanpak, de professionele instelling én de unieke aanpak van de makelaars, taxateurs en adviseurs staat garant voor een optimaal resultaat.

Actief op zoek naar een koper voor uw woning

Het verkopen van een huis is een écht vak. Een vak dat de verkoopmakelaars van Makelaar Maastricht perfect beheersen. De expertise van de verkoop makelaar zorgt bij verkoop van uw woning voor veel minder zorgen én voor een vlottere verkoop van uw woning. De verkoop makelaar kent de woningmarkt als geen ander. De verkoopmakelaar helpt u met de verkoop van uw woning vanaf het begin tot aan het tekenen bij de notaris, én nog wat langer. Inderdaad, de makelaar wil graag na de verkoop ook op de hoogte blijven van de voortgang van verkoop én of alles rechtmatig wordt uitgevoerd.

De gang van zaken rondom de verkoop van uw woning bij makelaar Maastricht

Samen met u bepaalt een taxateur van makelaar Maastricht de prijs van de woning. De taxateur is uitermate goed op de hoogte van de huidige koop- en verkoop prijzen en weet door jarenlange ervaring wat de plus en minpunten van een woning zijn. De makelaar stelt een verkoopplan op. De woning moet klaar worden gemaakt voor verkoop én bezichtigingen. Slecht in de verf zittende onderdelen eventueel schilderen en de woning opruimen. Veel (persoonlijke) spullen in een woning komt de verkoop nooit ten goede. Een schone en frisse badkamer en keuken is essentieel voor de verkoop. Dat geldt ook netjes en goed onderhouden tuin. Wanneer potentiële kopers zich melden plant de verkoopmakelaar van makelaar Maastricht plant het liefst meerdere bezichtigingen op één dag. Dit om het voor u zo makkelijk mogelijk te houden voor wat betreft het schoonmaken, opruimen en verlaten van uw woning.

Wat doet de makelaar nog meer bij de verkoop van uw woning

Bij een bezichtiging is het noodzakelijk dat u de woning verlaat zodat potentiële kopers niet het idee hebben bij u op bezoek te komen. De makelaar zorgt voor begeleiding en kunnen de nodige feedback geven. Wanneer het eerste bod bij de makelaar binnenkomt begint deze met de onderhandelingen. U hoeft uw woning niet aan degene die u een bod doet te verkopen, ook niet als deze u de vraagprijs heeft geboden. Er kunnen meerdere mensen een bod doen. De makelaar dit altijd aan alle partijen laten weten. Wanneer u het eens bent met het bod dan wordt er een afspraak gemaakt waarbij de opleverdatum, ontbindende voorwaarden en andere afspraken over roerende zaken worden besproken. Al deze afspraken worden door de makelaar vastgelegd in een koopovereenkomst. De koop komt tot stand wanneer beide partijen deze koopovereenkomst hebben getekend.

Tot slot

De makelaar van makelaar Maastricht stuurt de ondertekende koopovereenkomst, een kopie van uw identiteitsbewijs en alle andere relevante stukken naar de notaris. De notaris stelt dan direct een datum en tijdstip vast voor het ondertekenen van de akte van levering. Vlak voor de akte van levering passeert ontvangt u een concept van deze leveringsakte van de notaris samen met een nota van afrekening. De verkoop makelaar helpt u bij het controleren of alles klopt. Vóór levering van de woning heeft de koper nog het recht om de woning te bezichtigen om zo te controleren of alles is, zoals afgesproken. De makelaar gaat met u mee naar de notaris om daar de akte van levering te tekenen.. Na tekening bent u officieel geen eigenaar meer van de woning. Als de akte van levering is ingeschreven in het kadaster ontvangt u het geld op uw rekening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *